Esittely

Moi

Olen Mia, luontoihminen Pohjois-Suomesta. Rakastan tehdä asioita käsilläni ja harrastus alkoi muuttumaan opinnoiksi tammikuussa 2019, olen määrätietoisesti matkalla mittatilauspuusepäksi. Uskon että ihmisellä on hyvä olla itselleen kotoisassa, merkityksellisessä ympäristössä ja haluan osaltani tehdä sen mahdolliseksi.

Intohimoni on oppia uutta, kokeilla ja nähdä työni tulos. Arvostan luonnonmateriaaleja, puuta erityisesti. Se on monikäyttöistä, muokkaantuu, on ekologista varsinkin lähellä kasvaneena. Puuesineet on uudistettavissa ja yleensä korjattavissa. Puuhuonekalut minut oikeastaan sai kouluun hakemaan, olin ollut joitain vuosia määräaikaisella eläkkeellä ja olin miettinyt pääni puhki mitä haluaisin tehdä kun pysyvä eläke ei tuntunut omalta vaihtoehdolta. Ajatus iski kuin salama kirkkaalta taivaalta kun olin kunnostamassa mummolan vanhoja huonekaluja, se oli niin lähellä etten ollut aiemmin edes tajunnut.

Olen myös herkkä innostumaan uusista asioista ja kokeilemaan kaikenlaista. Tykkään myös yhdistellä eri materiaaleja ja tekniikoita, tutkia erilaisia keinoja tehdä juuri niitä persoonallisia tuotteita.

Niinpä sillä tiellä nyt olen, pää täynnä ajatuksia ja innoissani kuin pikkulapsi oppimassa ja opettelemassa uutta. Sekä vanhan kunnostamisesta että uuden tekemisestä.