Etäopiskelua

Koulu meni kiinni

Suomi meni kiinni, koulut siinä mukana. Opetus siirtyi meilläkin etätöiksi ja mielenkiinnolla odotan mitä tässä tapahtuu.

 

Eilen oli ensimmäinen etäpäivä, käytiin tilannetta läpi ja vähän sivuttiin yrittäjämäistä asennetta. Hyvä valinta, koska itsenäisyyttä, vastuuta opinnoista ja itseohjautuvuutta tässä tarvitaan kaikilta. Pasmat on sekaisin mutta eiköhän ensimmäisen etäviikon jälkeen ole tilanne vähän selkeämpi ja helpompi. Oli myös hyvä että oma eka etäpäivä oli eilen, koska tänään opastan myös alakoululaiseni etäopiskelun pariin ja katson että hänellä lähtee sujumaan. Alakoululta tuli ohje pitää ulkovälkkä aamulla ennen opiskelun alkua, joten menin myös ulkovälkälle mukaan juoksemaan lapseni kanssa. Täytyy sanoa, että virkisti.

 

Näin muuten tämä viikkoa varmaan menee lähinnä tietokoneen ääressä ja suunnitelmia tehden. Olen ilmottautunut joillekin ilmaisille webinaareille koskien yrittäjyyttä, blogausta ym. Ehkä voisin myös enemmän treenailla tuota piirtämistä.

 

 

Etätehtäviä

Alustavasti olen myös opettajan kanssa sopinut, että koska voin tehdä kotona kunnostus- ja pintakäsittelytöitä, niin näissä poikkeusoloissa ne voidaan hyväksyä etätehtävinä opintojen eteenpäinviemiseksi. Jonotuslistalla on 100v vanhan lipaston maalinpoisto ja uudelleenmaalaus, yhden yöpöydän hiominen, paklaus ja bling-blingiksi muuttaminen sekä sellaisen vanhan kampauspöydän ehostaminen.

Omalta osaltani en on huolissani opintojen etenemisestä, mutta tiedostan olevani ryhmässä etuoikeutetussa asemassa. Asun syrjässä ja minulla on tilat tehdä. Tämä eristys ei suuremmin haittaa, viihdyn omissa puuhissa hyvin. Haastavammpaa kotona tekeminen on, työläämpää kun ei ole isoja tarkkuussahoja eikä hulppeita 0,1mm tarkkuudella hiovia koneita mutta käsityökaluilla pääsee pitkälle. Se vaatii vain aikaa, tarkkuutta ja enemmän pitkäjänteisyyttä.

 

Väliaikaista

Tässä on kuitenkin hyvä muistaa tilanteen olevan vain väliaikainen. On hyvä noudattaa annettuja ohjeita sosiaalisen kanssakäymisen rajoituksista, mutta muuten jatkaa omaa elämää eteenpäin. Ilman turhaa hysterisoitumista. Omassa elämässä se tarkoittaa etten panikoi opintojeni etenemisestä, tuskin tulee sanktioita jos ei ihan opintosuoritevaatimukset täyty poikkeusolojen vuoksi.

 

jää

 

 

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *