Näitä epoksituotteita käytän itse

Mia /

Postaus sisältää * merkittyjä kaupallisia linkkejä.

Kiinnostuin alunperin epoksista ihaillessani Instagramissa jokipöytiä ja Youtubessa ns. petri art-videoita. Googlailin kovasti Suomen epoksitarjontaa ja totesin hintojen olevan reilusti yli oman opiskelijabudjetin. Kokeilin myös paikallisesta kaupasta löytynyttä epoksia, joka oli edullisinta löytämääni, vain 30€/kg. Pettymys oli valtava kun kyseinen tuote oli jo lähtökohtaisesti kellertävä ja muuttui kesäauringon vaikutuksesta vielä keltaisemmaksi ihan muutamassa viikossa. Se ei selvästi ollut kaipaamaani UV-vakautettua, kristallinkirkasta epoksia.

Epätoivo meinasi iskeä

Käytin todella paljon aikaa googlessa. Instagramissa löytyi todella kauniita epoksitaideteoksia ja linkit tuotteisiin joilla ne oli tehty. Vaikka tuotteet sinänsä eivät olleet kalliita, niin USA:sta postitettuna hintaan lisätty rahti sekä tulli veroineen olisi nostanut hinnan yhtä korkeaksi kuin Suomessa myytävien tuotteiden hinnat ovat.

Ratkaisun avain

Sattumalta löysin itseni Amazonista, siis sieltä verkkokaupasta. Siellä epokseja oli vaikka kuinka paljon, monessa eri hintaryhmässä. Luin, tutkin, tavasin arvosteluja. Kun en jotain ymmärtänyt, pyysin saksalaista ystävääni kääntämään. Onhan siellä konekäännösmahdollisuus toki, mutta paikoitellen käännökset on aika ontuvia. Useassa tuotteessa oli myös ns. näytekoko, joka teki testaamisesta halvempaa. Tuotteen tullessa EU:n sisältä, ei rahdin lisäksi muita kuluja lisätä.

Ensimmäinen tilaus oli Resin4Decor Laminating epoxy*. Suomalaiskaupasta ostamaani verrattuna aivan huikea; kristallinkirkas, itsetasoittuva, hyvin sekoittuva. Tuotteen mukana tuli loistavat käyttöohjeet englanniksi. Kilohinnaltaan ei edullisin sillä kyseessä oli 0,5kg kokeilupakkaus ja rahteineen tuote oli lähes tuplasti sen suomalaisen verrokin hintainen. Nimensä mukaisesti tuote on laminointiin eli vain ohueksi kerrokseksi pinnalle. Laminoinnissa tuote oli kuplaton, mutta kuplia jäi jo puolen sentin kerrokseen. Tykkäsin helposta käytettävyydestä, ohjeista ja laminoinnin helppoudesta. Tuoksuttomuus sai aikaan väärän turvallisuudentunteen; epokseja käsitellessä tulee aina suojata iho, silmät ja hengitys.

Kaipasin kuitenkin monipuolisempaa epoksia, muutaman millin paksuus oli turhan vähän. Etsintöjen lomassa löytyi Diponin* laminointiepoksi, jota päätin testata. Tuote on edullinen, valmistettu Saksassa. Tämäkin on laminointiepoksi, jota voi käyttää 10mm kerrospaksuudella, muuten muodostuu kuplia.

Laminointiepoksista valetut avaimenperät, kapea ja korkea muotti ei päästä epoksia hengittämään kuplia ulos

Diponin epoksia* olen käyttänyt eniten. Se on UV-vakaa ja kellastumaton, kirkas, hajuton ja liuotinvapaa. Tykkään käsiteltävyydestä, epoksin A- ja B-osa sekoittuvat helposti ja tasaisesti. Pigmentit sekoittuvat epoksiin nätisti. Sama väärän turvallisuudentunne koskee tätäkin epoksia. On tärkeää suojata  silmät, hengitys ja iho epokseja käsitelessä. Lue lisää suojavarusteista ja epoksin haitoista täältä!

Vaikka kyseinen Diponin epoksi on laminointiin, sen kerrospaksuus on max. 1cm. Sitä voi tarvittaessa kaataa uuden kerroksen jo neljän tunnin kuluessa. Lisäksi kyseinen tuote on Saksassa valmistettu, se täyttää EU-standardit DIN EN 13813 (Tasoitemassoista ja lattiatasoitteista) ja DIN EN 1504-2 (Betonipinnan suojauksesta). 

Kategoriat: Epoksi

0 kommenttia

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: