Pientä Pintaremonttia

Sain työn alle reilu 50neliöisen asunnon, jonka pinnat oli nuhjuiset ja ilme synkkä. Asunnon seinäpinnat oli kuluneet, nuhjuiset ja koloilla. Makuuhuoneen katto repaleinen, pinnoite oli tipahdellut lähes kokonaan irti.

 

Karu lähtötilanne

 

Suunnittelu

Asunnon tulevan asukkaan kanssa kävimme läpi mitä hän remontilta odottaa ja kuinka perusteellisesti työ tehdään. Hänellä oli kiire saada asunto käyttöön, mutta asunnon ilme ei miellyttänyt. Päätimme testata kuinka tiukasti tapetit on seinässä kiinni ja koska ne eivät kostuttamalla ja hankaamalla irronneet kuin yhden oven päältä vuodan leveydeltä, päätettiin ne jättää paikoilleen. Suunnitelmaksi muodostui tasoittaa seinät, varmistaa tapettien pysyminen ja estää saumojen irvistely kun tapetin päälle maalataan. Katosta päätimme tiputtaa vanhat maalinjämät pois, harjata pinta pölyttömäksi ja maalata uudestaan.

 

Värikartat ja ohjeet

 

Toteutus

Lattioiden suojaus on tällaisissa projekteissa tärkeää. Kohteessa on hyväkuntoinen laminaatti johon ei maalia tai kolhuja kaivattu. Kantapään kautta olen oppinut teippaamaan suojapahvien saumat myös kiinni, niihin ei ole kiva kompuroida.

Pohjatöinä maalattavat pinnat pestiin ohjeen mukaaan laimennetulla maalipesulla ja kiiltävät maalipinnat hiottiin. Tapettien pysyvyys seinissä varmistettiin. Maalaus eteni katosta kohti seiniä ja viimeisenä ovet ja listat. Seinät jäivät valkoisiksi lukuunottamatta olohuoneen pinkkiä tehosteseinää, listoihin ja oviin valikoitu hento vaaleanpunainen. Seinä- ja kattopinnat maalattiin himmeällä maalilla, koska se on pohjan epätasaisuuksille huomattavasti armollisempi kuin kiiltävät maalit. Listoihin tuli kontrastin vuoksi puolihimmeä maali.

Työ vei noin viikon työtunnit. Maalattavia pintoja oli kaikkiaan 85m2, osa pinnoista on maalattu kolmeen kertaan, jotkut neljään. Telan jatkovarresta huolimatta tikkailla sai kiipeillä enemmän kuin tarpeeksi ja vaikka olen kuvitellut olevani kohtuukunnossa, maalauspäivien jälkeen tiesi tehneensä. Tikkailla kiipeily tuntui jaloissa, maalaaminen käsissä.

Lopputulos

Asunnosta kehkeytyi kaunis ja pirteä tällä yksinkertaisella värimaailman kirkastuksella. Valon määrä huoneissa lisääntyi, huoneet ovat raikkaammat. Tapetit pysyivät hyvin paikallaan ja himmeä maali häivyttää saumoja näkyvistä. Lattian harmaa sävy tuo hyvää vastapainoa muuten vaaleisiin huoneisiin ja kokonaisuutena sävyt sointuu keskenään hyvin.

 

 


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *