Tästä se alkaa

Opinnot alkaa olla loppusuoralla, joten tästä se opiskelu ja oppiminen vasta alkaa. Puusepänopinnoista on hyvä lähteä ponnistamaan eteenpäin.

Viimeinen näyttö

Perusasiat jäi viimeiseksi ja viimeinen näyttötyöni oli puupintojen käsittely. Erilaisia puupintojen käsittelytapoja on opintojen aikana harjoiteltu; on vahattu, öljytty, lakattu. Maalattu spraylla, siveltimellä, ruiskulla. Viimeinen näyttötyö oli vanhan liinavaatekaapin herättely henkiin uudella maalipinnalla. Maalit valitsin asiakkaan kanssa yhteistyössä.

Itse tekeminen oli simppeliä, ruiskulla pohjamaali, välihionta. Ruiskulla toinen kierros pohjamaalia, välihionta. Pintamaalia, välihionta, pintamaalia. Itselleni hankalinta on sopivan laimennuksen ja ruiskun säätöjen löytäminen, erityisesti tässä työssä säädöt piti saada tarkasti kohdilleen koska maalasin valmista huonekalua, enimmäkseen pystysuoria pintoja joilta maali valuu herkästi.

Kohti uutta

Virallinen valmistumispäivä on vasta kesäkuun puolivälin jälkeen. Tässä on vähän tienristeyksessä; töihin, yrittäjäksi, lisäopintoihin… Mitähän sitä tekisi? Varmaa kuitenkin on se, että puuseppänä olen vasta ihan alussa, koulu on tarjonnut hyvät pohjatiedot. Valmis en kuitenkaan ole enkä varmaan tule koskaan olemaankaan. Haluan oppia lisää, haluan tulla taitavammaksi ja tarkemmaksi. Haluan ymmärtää puuta paremmin, oppia laajemmin eri puulajeista, työstötavoista, eri kulttuurien perinteistä.

Ensin kuitenkin hyvin ansaittu kesäloma niin ajatus kulkee paremmin!Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *