Yöpöydän uusi elämä

Olipa kerran Ikean Hemnes-yöpöytä. Tummanruskea ja jo useita muuttoja nähnyt. Ajan saatossa se oli jo vähän rispaantuut eikä sitä oltu aina kohdeltu ihan helläkätisesti. Kulumaa ja kolhua alkoi olla jo siellä täällä.

 

Uusi kuosi

Lipaston omistaja oli päivittänyt sisustustaan muutenkin eikä ruskea, kolhiintunut yöpöytä sopinut asunnon tyyliin taikka värimaailmaan. Massiivipuisen kalusteen tuunaaminen on helpompaa kuin erilaisten puristelevyjen muokkaaminen, joten maalikaupan kautta työn touhuun. Väriteema oli vaaleanpunainen bling bling, maaleiksi valikoitui Mastonin spraytuotteet. Pohjamaaliksi valkoinen pohjamaali, pintoihin Metallic Rose Gold ja perus Pink. Päälle kiiltävää lakkaa.

Työ alkoi luonnollisesti yöpöydän purkamisella osiksi. Sivulevyt eivät meinanneet ensin irrota päätyjaloista, mutta hellästi jalkoja kumivasaralla kopsuttamalla levyt irtosivat urista ilman vaurioita. Riskinä on, että liimausten vuoksi ohuet levyt saattavat revetä tai katketa. Osiksi purkamisen etu on, että osat saa hiottua ja maalattua tarkemmin. Ei jää nurkkiin vanhaa väriä ja uusi värikerros tulee tasasemmin. Lisäksi kun tekee kaksiväristä, on maalaaminen osissa huomattavasti helpompaa ja lopputulos siistimpi kuin teippaamalla osa kalusteesta suojaan.

Yöpöydän vanha pinta oli petsi ja lakka. Hioin lakkakerroksen kokonaan pois ja kulutin myös petsiä. Petsin takia maalasin pohjamaalilla peittävästi vaikka spraymaalit ovat itsessään hyvin tarttuvia ja peittäviä. Petsi puskee helpolla ajan kanssa maalin läpi ja aiheuttaa sävyeroja. Spraymaalit on mukavan helppoja, kuivuvat nopeasti ja kun malttaa maalata riittävän ohutta kerrosta niin jälki on nättiä.

 

 

Maalasin osasta riippuen 2-4 kerrosta pintamaalilla. Ruusukulta oli sangen miellyttävää käyttää, levisi tasaisesti ja oli riittoisaa. Ja värisävy on aivan ihana. Pinkit osat kaipasivat enemmän välihiontaa, ruusukulta asettui levyille nätimmin. Lakkaa laitoin 2-3 ohutta kerrosta, kulutukselle alttiille osille enemmän. Uudet nupit löytyivät edullisesti Clas Ohlsonilta.

 


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *